Barcelona

L'Audiència de Barcelona estudia dictar una ordre de recerca contra el "Robin dels bancs", que no s'ha presentat al judici

A Enric Duran, l'anomenat "Robin dels bancs", l'havien de jutjar aquest dimarts perquè no ha tornat els diners prestats per entitats bancàries. Però Duran no s'hi ha presentat i l'Audiència de Barcelona estudia ara la possibilitat de dictar una ordre de recerca i captura.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Barcelona estudia dictar una ordre de recerca i captura contra Enric Duran, conegut com el "Robin dels bancs". Duran no s'ha presentat al judici que tenia pendent per no haver tornat mig milió d'euros a una quarantena d'entitats bancàries a les quals va demanar préstecs. El jutge serà qui decidirà si decreta recerca i captura per a Enric Duran, com ha demanat la fiscalia durant el judici, que finalment s'ha suspès.

Duran havia demanat la suspensió del judici perquè assegurava que havia perdut la confiança en l'advocat que l'ha representat des de l'inici del procediment, fa quatre anys. L'Audiència no va atendre la seva petició perquè la considerava poc justificada i considerava que es burla de la justícia.

El fins ara advocat de l'acusat, Àlex Solà, ha reiterat la seva renúncia i ha demanat una nova vista. L'apoderat de Duran, Xavier Borràs, ha explicat les causes de l'absència de l'acusat: "No confiava en aquest advocat pel fet que havia rebut comunicació d'aquest judici amb menys de tres setmanes d'antelació i també pel fet que el tribunal no havia admès cap dels 23 testimonis que havia presentat la defensa." Amb la seva incompareixença, Duran ha perdut la fiança de 50.000 euros que va dipositar per sortir de la presó, on es va estar durant dos mesos.

Enric Duran afronta una pena de vuit anys de presó per una estafa de mig milió d'euros a una quarantena d'entitats, després d'haver-los demanat crèdits sense que, segons ell, li reclamessin cap mena d'aval. Amb els diners que s'ha quedat, Duran va publicar una revista en què explicava la seva estafa com a mètode per superar el capitalisme.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut