Cracòvia

Una vintena de grups representen una variada mostra de la cultura popular catalana als carrers de Cracòvia

Cracòvia ha estat aquest cap de setmana més a prop de la cultura catalana, en tancar la 23a edició de l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics. En total ha acollit en tres dies 22 grups folklòrics que han mostrat la cultura popular catalana als polonesos. En les actuacions conjuntes, s'han pogut comparar trets similars entre el folklore català i el polonès, com ara amb la utilització de la figura del drac.

Actualitzat
La 23a edició de l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics ha portat unes 500 persones i més de 1.000 acompanyants a passar tot el cap de setmana representant una mostra del folklore català: cercaviles de gegants, havaneres, castells, diables i danses diverses que mostren la identitat dels diferents indrets de la geografia catalana encapçalades per la més representativa de totes, la sardana.

Els organitzadors estan molt satisfets per l'acollida que ha tingut l'aplec internacional, que ha servit per comparar similituds folklòriques entre Catalunya i Polònia com, per exemple, la utilització dels dracs.

L'Aplec Internacional de la Sardana es va crear el 1988 per donar a conèixer a Europa la realitat i varietat de la cultura popular catalana i des de llavors ha viatjat a països com França, els Països Baixos, Àustria, Suïssa o Luxemburg, aquest últim, l'any passat. En total, ha passat per 23 ciutats europees.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut