Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona retira la primera placa franquista d'edificis construïts pel règim

L'Ajuntament de Barcelona ha retirat simbòlicament la primera de les 336 plaques que es van col·locar durant el franquisme a les façanes d'edificis construïts pel règim. El cost de l'operació és de 50.000 euros, de manera que la retirada de cada placa costa una mitjana de 150 euros.

Actualitzat
L'Ajuntament de Barcelona ha començat a treure les plaques del "Ministerio de la Vivienda", amb el jou i les fletxes, de les façanes dels edificis construïts durant el règim franquista. A la ciutat encara hi ha més de 4.000 plaques però només 336 comunitats de propietaris n'han demanat la retirada gratuïta.

La retirada de la primera placa s'ha fet, en presència de l'alcalde en funcions, Carles Martí, al número 145 del carrer Numància. L'Ajuntament invertirà 50.000 euros en la retirada de les plaques.

Més costós serà, en canvi, treure els escuts amb simbologia franquista de Capitania i del Bruc. En referència a aquests símbols, la ministra Carme Chacón ha afirmat, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", que una comissió decidirà si es trauran o si simplement s'han de tapar.

En aquest sentit, l'alcalde en funcions, Carles Martí, ha afirmat que el consistori "ha instat repetides vegades el Ministeri" que retirés els símbols i ha demanat celeritat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut