Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona litiga des de fa 18 anys per una mansió i valuoses obres d'art

L'Ajuntament de Barcelona litiga des de fa divuit anys per la propietat d'una finca de la ciutat situada a la part alta del carrer Muntaner, cantonada amb Marià Cubí. Era de Julio Muñoz-Ramonet, un industrial que es va enriquir a la postguerra, i que hauria deixat en herència la casa i l'enorme col·lecció d'art que hi havia a dins al consistori. La família de l'empresari, però, no ha acceptat mai el testament i l'ha recorregut. Ara, després de tres sentències favorables a l'Ajuntament, el Tribunal Suprem està a punt de dir-hi l'última paraula.

RedaccióActualitzat
L'empresari Julio Muñoz-Ramonet, un home d'origen humil que es va fer multimilionari amb l'estraperlo del cotó durant la postguerra, va comprar la finca als anys 40. Allà va viure amb la seva esposa i les quatre filles, i va convertir la casa en símbol del poder i l'ostentació.

El 1986, Muñoz-Ramonet va fugir a Suïssa perseguit per la justícia, on va morir el 1991. Al testament va deixar a l'Ajuntament de Barcelona el palau i una immensa i valuosíssima col·lecció d'art que volia que s'obrís al públic.

Les filles, però, disconformes amb el testament, van litigar i l'Ajuntament no va poder recuperar la casa aleshores ni tampoc les obres d'art, que inclou quadres de Goya, Fortuny, Sorolla o Delacroix, entre d'altres, alguns dels quals no s'han trobat i se sospita que han sortit de Barcelona.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut