Imatge d'arxiu de passatgers de Rodalies
Imatge d'arxiu de passatgers de Rodalies
Barcelona

Foment desmenteix el PSC i diu que és la Generalitat qui ha d'assumir la rebaixa de tarifes de Renfe

El govern de la Generalitat veu molt complicat aplicar la rebaixa del 5% en les tarifes de Renfe anunciada pel govern espanyol després de l'últim Consell de Ministres. I encara més si s'ha d'estendre al servei tarifari integrat d'autobusos i ferrocarrils. Des del PSC s'afirma que és l'Estat qui assumirà aquest cost, mentre que des del Ministeri de Foment ho desmenteixen.

Actualitzat
El govern quantifica en 26 milions d'euros el cost que suposarà rebaixar un 5% les tarifes de Renfe i dóna per fet que, com a responsable de fixar els preus, ho haurà d'assumir. El portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que veu complicat pagar aquesta factura, i més encara si s'ha d'estendre al servei tarifari integrat. "Si és la Generalitat la responsable de fixar les tarifes del servei de rodalies i de regionals, d'acord amb la transferència que tenim, el que no podria ser és que ho apliqués aquí i no ho apliqués en el conjunt del sistema integrat, i no ho apliqués també a Ferrocarrils", ha assegurat Homs.

No ho veu igual el portaveu parlamentari del PSC. Joaquim Nadal ha insistit a "El matí de Catalunya Ràdio" que el cost de la rebaixa d'un 5% de les tarifes de Renfe l'assumirà l'Estat i demana al govern que no creï polèmica allà on no n'hi ha.

Però el govern espanyol desmenteix el PSC. Fonts del Ministeri de Foment han assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el cost de la rebaixa de les tarifes de Renfe a Catalunya l'assumirà exclusivament la Generalitat, que és qui ara té transferides les competències de mitjana distància i Rodalies.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut