Cornellà de Llobregat

L'ANC defensa eleccions plebiscitàries al febrer amb una candidatura sobiranista unitària i transversal

L'Assemblea Nacional Catalana ha presentat aquest dissabte la Declaració de Novembre

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aposta per una candidatura unitària i transversal, que vagi més enllà d'Esquerra i Convergència Democràtica i que incorpori membres de la societat civil. El secretariat de l'ANC ha presentat aquest dissabte les conclusions a què han arribat després del 9-N.

En la Declaració de Novembre, l'ANC defensa que se celebrin unes eleccions plebiscitàries com més aviat millor. L'objectiu, per l'ANC, és tenir constituït el nou Parlament durant la primavera del 2015 i, per això, proposen fer-les el mes de febrer.

Segons la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, "no és una suma de partits, sinó de totes les sensibilitats polítiques i socials per la independència."

L'Assemblea Nacional Catalana considera que la proposta feta pel president de la Generalitat el dia 25 "representa un important salt endavant en el procés de constitució del nou estat català" i un "bon punt de partida per fer possible la construcció d'una àmplia unitat política i social entorn d'una candidatura transversal".

La Declaració proposa "centrar l'oferta en els punts comuns i evitar la lluita partidista, que podria portar al desànim d'una part important de l'electorat o, encara pitjor, a la impossibilitat d'una lectura clara dels resultats per part de les institucions internacionals i dels altres estats a qui demanarem el reconeixement".

La Declaració fa una crida a posar-se a treballar immediatament i a mantenir els espais unitaris de treball. També aposta per ampliar la majoria social i consolidar la cohesió social.

I conclou: "Els eixos principals del nostre treball seran: l'acció política, la pedagogia sobre els beneficis de la independència, la creació permanent i progressiva d'espais de sobirania i la mobilització."

 

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut