Barcelona

Junqueras no descarta que la independència es plantegi l'any que ve si Madrid manté la pressió econòmica

El president d'ERC, Oriol Junqueras, no descarta que la indepèndència es plantegi abans del 2014 si Madrid manté la pressió contra la nova política fiscal del govern. Junqueras ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

RedaccióActualitzat
El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha explicat que la seva formació vol ser la garantia perquè no hi hagi més retallades que recaiguin en sanitat i educació. Davant la pressió del govern espanyol contra la nova política fiscal, Junqueras creu que l'única solució és la independència i que es podria plantejar abans del 2014.

El líder d'Esquerra ha defensat tributs, com el de dipòsits bancaris, recollits a l'acord de governabilitat. Diu que serviran per pagar escoles i hospitals: "Per la part que correspongui a la Generalitat de Catalunya no hi haurà retallades perquè nosaltres ho haurem garantit amb aquests ingressos de més, si no és que el govern espanyol els torpedini, com passa amb l'impost sobre la banca".

Junqueras creu que davant de la incapacitat de l'estat espanyol de gestionar la crisi econòmica, l'única solució és la independència. Ha apuntat que podria plantejar-se l'any que ve: "En el pitjor dels casos, el que caldrà és que els ciutadans de Catalunya anticipi la decisió d'esdevenir un estat, i per tant potser haurem de fer-ho una mica abans, potser no ens quedarà un altre remei que fer-ho abans". Quan li han preguntat si això podia ser abans del 2014, Oriol Junqueras ha dit: "És clar. Depèn de la pressió que hi hagi per part del govern espanyol és possible que necessitem prendre aquesta decisió abans".

El president d'Esquerra ha explicat: "El govern de Catalunya tindrà moltes dificultats per fer front a les seves responsabilitats en els àmbits educatiu i sanitari. Si la Generalitat no pot pagar nòmines, estarem davant d'un drama colossal". Segons Junqueras: "Ha de quedar clar que si la Generalitat no pot pagar les nòmines o el que sigui, la responsabilitat no serà de la Generalitat, serà de qui, havent de transferir aquests diners, no els està transferint, serà de qui fixa un sostre d'endeutament extremadament baix per la Generalitat i força a la Generalitat a no poder pagar".

El president d'Esquerra ha fet una crida a tots aquells que encara no se senten independentistes a pensar que dins d'Espanya, Catalunya no té futur. Junqueras també ha assegurat: "El millor president que pot tenir Catalunya és Artur Mas", perquè considera que és qui va aconseguir més escons a les eleccions.









VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut