Barcelona

Oriol Junqueras demana reunir-se amb Artur Mas per explorar una sortida de consens

El líder d'Esquerra sol·licita, per SMS, la trobada l'endemà que exposés el seu full de ruta, en què va defensar un govern "de la màxima unitat possible"

RedaccióActualitzat

L'endemà d'exposar el seu full de ruta en el procés sobiranista, Oriol Junqueras ha demanat veure's amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per intentar trobar una sortida de consens a les respectives propostes presentades de cara a unes eleccions plebiscitàries. Ho ha fet a través d'SMS, segons apunten fonts d'ERC, i hores després de presentar el seu pla. 

Al seu discurs d'aquest dimarts al vespre, el líder d'ERC va rebutjar la llista única de Mas i va defensar diverses candidatures, amb
un govern "de la màxima unitat possible". El president de la Generalitat va seguir la conferència des de la primera fila de l'auditori del Palau de Congressos i en va prendre nota però va evitar opinar sobre les propostes.
 

 

Pendents d'aquesta possible trobada entre Junqueras i el cap del govern, Convergència i Esquerra ja han mostrat la seva predisposició a dialogar, encara que CDC considera que la proposta del líder republicà és una esmena a la totalitat al full de ruta de Mas. La portaveu de Convergència, Mercè Conesa, ha apostat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que la candidatura que proposa Junqueras es pot fer a través d'una llista única: "El fet d'aglutinar totes les sensibilitats socials també es poden veure reflectides amb una llista unitària si aquesta és prou transversal".

Quim Arrufat, de la CUP, en canvi, no ho comparteix: "La fórmula que hem de posar en pràctica a les eleccions que busquin substituir un referèndum ha de ser la que maximitzi el nombre de vots independentistes, i això nosaltres no ens queda clar que es faci en una llista única". Des d'Iniciativa, no comparteixen ni el full de ruta de Mas ni el de Junqueras. Josep Vendrell assegura que la independència no és l'objectiu de la formació ecosocialista.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut