Barcelona

Joan Laporta confirma que, si finalment fa el salt a la política, el farà al costat de Reagrupament

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha avançat que només es presentarà a les pròximes eleccions autonòmiques amb Reagrupament, nascut a partir d'un corrent crític d'ERC i liderat per l'exconseller de la Generalitat Joan Carretero. Això, però, no vol dir que es presenti. Laporta segueix esfullant la margarida i insisteix que no anunciarà si fa el salt a la política després de deixar la presidència del Barça.

Actualitzat
Laporta, que ha arrencat amb un discurs inicial l'assemblea de Reagrupament, no ha aclarit els dubtes sobre com s'integrarà a Reagrupament, formació que tècnicament és un moviment ja que encara no s'ha constituït com a partit, i tampoc si serà el cap de llista d'aquesta formació. No obstant això, sí que ha donat pistes en el seu discurs, en el qual ha afirmat, fent un joc de paraules: "moralment em sento reagrupat".

El president del Barça, que ja té pàgina web pròpia, ha mostrat tot el seu reconeixement als moviments socials, "sense els quals Catalunya hauria desaparegut", però ha advertit que "és l'hora de fer un pas endavant, un pas cap a l'acció política", al·ludint a la que podria ser la seva pròpia trajectòria, ja que el FC Barcelona és la institució associativa més important de Catalunya. Aquest final de l'hora dels moviments socials es deu, segons Laporta, al fet que tal com estan les coses, la seva actuació en el catalanisme no passa de ser "un brindis al sol". "Quan un va pel món veu que els que tenen força són els estats. I si volem defensar el que és nostre necessitem un estat propi", ha afegit.

Laporta ha defensat que la constitució d'un Estat català es deu a dues raons: "per supervivència, per necessitat" perquè, segons la seva opinió, "ens estan matant"; però també "per prosperitat". Segons Laporta, "el benestar de Catalunya seria millor si tinguéssim un Estat que repartís els recursos a favor de tots els catalans". Segons Laporta, "el que fa falta és saber quants som, si som un 20%, un 30% o un 40% que defensem la independència de Catalunya, i hem d'anar tots junts. No ajuda gens que hi hagi per aquí ànimes lliures que facin la guerra pel seu compte", ha respost Laporta a preguntes dels periodistes sobre si es presentarà amb Reagrupament a les eleccions catalanes, que estan previstes per a la tardor vinent.

Aquest ha estat el primer acte de Reagrupament que ha comptat amb la presència de Joan Laporta, des que fa uns sis mesos es va començar a especular amb el futur polític de l'actual president del Barça.

Laporta ha estat l'encarregat d'obrir la II Assemblea de Reagrupament, que s'ha celebrat a Barcelona, al Palau de Congressos, i que ha agrupat prop de mil persones. En el seu discurs, el president del FC Barcelona, que ha estat rebut amb crits d'"independència, independència", ha convidat els presents a treballar per l'independentisme i a votar per Reagrupament en les pròximes eleccions autonòmiques.

L'assemblea avala el pols de Carretero

La II Assemblea de Reagrupament ha presentat el full de ruta de la formació i ha aprovat el document "Organitzant el nostre país lliure". L'esmentat document preveu, entre altres punts, que Catalunya compti amb un servei d'espionatge propi, un exèrcit semblant a la Guàrdia Nacional dels Estats Units, reduir les hores lectives de castellà a favor de l'anglès i un cos diplomàtic propi.

L'acte també ha servit per donar suport al seu president, Joan Carretero, i avalar el seu pols als crítics de la formació. L'assemblea ha votat la nova junta després de les dimissions amb 880 vots a favor, 11 vots en contra i 59 abstencions. Surten Francesc Abad, Emili Valdero, Albert Pereira, Jaume Renyer i Sandra Lomas, i entren Ignasi Clotas, Caritat García, Marc Bunyoles, Roger Granados, Isabel Ferrer i Miquel Casals. Els membres de Reagrupament també han aprovat per aclaparadora majoria l'informe del president amb 827 vots, 48 en contra i 45 abstencions.

A més, a l'assemblea s'ha presentat la proposta de "constitució catalana", tot i que no s'ha sotmès a votació, i Carretero ha afirmat que aquest text en una Catalunya independent anul·laria la Constitució espanyola, que no "permet ser lliures" als catalans.

Les friccions per les llistes van provocar la primera crisi a RCat tres mesos després de constituir-se. L'assemblea ha avalat triar les llistes en una única votació el juny a Barcelona amb quatre urnes per elegir els candidats i les llistes tancades que proposin. Curiosament aquesta data coincideix amb les eleccions del Barça, el 13 de juny, quan Laporta deixarà la presidència del club.
Anar al contingut