Barcelona

Joan Hortalà afirma que els mercats no han reaccionat a la consulta perquè no creuen que se celebri

Aquesta incertesa de la celebració, segons Hortalà, fa que els mercats no hagin reaccionat de cap manera perquè no ho incorporen d'una manera substantiva

RedaccióActualitzat

El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, assegura que els mercats no han incorporat els efectes d'una hipotètica independència de Catalunya perquè els inversors no s'ho creuen. A "L'entrevista del diumenge" del 3/24, Hortalà ha dit que la incertesa sobre la celebració de la consulta fa que els mercats no hagin reaccionat de cap manera.

"El fet que no hi hagi la certesa, ara per ara no hi és, almenys al meu entendre i jo crec que també a l'entendre dels mercats, que es produeixi aquesta votació, doncs els mercats no ho incorporen d'una manera, allò, substantiva."

Hortalà ha explicat que a la Borsa de Barcelona sí que estan fent un càlcul objectiu sobre aquesta hipòtesi. Els tècnics han conclòs que per mantenir el nivell de benestar dels catalans seria indispensable que Catalunya continués a la Unió Europea en cas d'independència. Segons els tècnics, fora de la Unió Europea els ciutadans tindrien un nivell de vida més baix.

"El nivell de benestar material de la gent, si es produís la independència, quedaria perjudicat si sortíssim de la Unió Europea, a curt termini i a mitjà termini. El tema de l'euro no és rellevant."

Respecte a l'evolució de l'economia, considera que Catalunya es pot veure afectada per una possible nova recessió a Europa.

"La dinàmica positiva de l'evolució conjuntural catalana rau en gran mesura en el comerç exterior. Els nostres referents directes, que són sobretot els països dominants a Europa, França i Alemanya, com deia abans, estan passant per una situació econòmica molt dolenta, sobretot França."

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut