Barcelona

Joan Carretero és escollit president de Reagrupament

Aquest dissabte Reagrupament.cat, el moviment liderat per l'exconseller d'ERC Joan Carretero, ha celebrat una assemblea en què Carretero ha estat elegit president de la formació. Durant la jornada també s'han aprovat els nous Estatuts del partit i el "full de ruta" per tal de presentar-se com a partit polític a les pròximes eleccions del 2010. L'assemblea ha aprovat la ponència política "Independència i democràcia" per 831 vots a favor, 3 en contra i 10 abstencions. L'objectiu del partit és la proclamació unilateral de la independència pel Parlament de Catalunya i el que anomenen "regeneració democràtica" de la política catalana.

Actualitzat
Reagrupament ha celebrat aquest dissabte assemblea constituent. Durant l'acte, l'exconseller d'ERC Joan Carretero, que impulsa el moviment, ha apostat per la proclamació unilateral de la independència de Catalunya. Carretero ha afegit que és "l'única decisió que no ens cal pidolar", que està a l'abast dels catalans, i ho ha contraposat a un "Estatut miserable" que, a parer seu, no inclou "cap reconeixement nacional, ni autogovern, ni competències, ni recursos". 

Per la seva banda, el portaveu de Reagrupament, Emili Valdero, ha assegurat que la candidatura a la Generalitat que presentarà l'associació intentarà recollir els vots que ERC i CiU han perdut des del 2003, que ha xifrat en gairebé mig milió entre les dues formacions. "Un de cada tres electors sobiranistes ha deixat de votar", ha afirmat, i ha assenyalat que la seva proposta política va dirigida als "milers d'abstencionistes desencantats".

Ponència aprovada per aclamació

Dels associats a Reagrupament que han votat la ponència, 831 hi han votat a favor, 3 en contra i 10 s'han abstingut. El text, titulat "Independència i democràcia", parla de la necessitat d'una candidatura que defensi des del Parlament la declaració unilateral d'independència i que doni resposta al creixement de la base social del sobiranisme i la regeneració democràtica per combatre la creixent abstenció. Reagrupament creu que només així es pot treure Catalunya del "marasme en què es troba".

A més, consideren que la "perpetuació de l'espoli fiscal" amb el nou model de finançament i la "incertesa" per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut posa en evidència la "necessitat" d'una candidatura independentista transversal.

Laporta, el gran absent

A l'assemblea, celebrada al Palau de Congressos de Catalunya, hi han assistit gairebé un miler dels 2.237 associats de Reagrupament, entre els quals es compten l'excandidat a la presidència d'ERC per Esquerra Independentista (EI), Jaume Renyer, i l'exrepublicana Rut Carandell.

També hi han estat presents l'expresident del Parlament de Catalunya Heribert Barrera, els periodistes Miquel Calçada i Vicent Partal i el sociòleg Salvador Cardús, que ha acabat la seva intervenció amb el crit de "Visca Rio de Janeiro", seu dels Jocs Olímpics per al 2016. Qui no hi ha assistit ha estat el president del Barça, Joan Laporta, a qui Carretero va arribar a oferir que liderés la formació i les llistes als propers comicis.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut