Fórmula 1

Jenson Button repeteix "pole position" i sortirà primer al Gran Premi de Malàisia

El domini abassegador dels Brawn GP exhibit a Austràlia s'ha repetit a Malàisia i Jenson Button tornarà a encapçalar la graella de sortida. El pilot anglès ha aconseguit la "pole position" després d'una sessió classificatòria on, de nou, les grans escuderies han tingut moltíssims problemes, mentre que els fins ara equips modestos han tornat a demostrar el seu alt rendiment. Les sancions a Vettel i Barrichello han deixat els Toyota de Trulli i Glock en la segona i la tercera posició, seguits de Rosberg, Webber i Kubica. Alonso sortirà des de la desena plaça; Hamilton, des de la dotzena, i Massa, des de la setzena.

Actualitzat
Un nou ordre ha arribat a la Fórmula 1. S'intuïa des de la celebració del Gran Premi d'Austràlia la setmana passada i s'ha acabat confirmant aquest dissabte a Malàisia. Per segona cursa consecutiva, la sessió classificatòria l'han dominada els equips modestos, amb, un cop més, els Brawn GP al capdavant.

Jenson Button, que sembla viure una segona joventut, ha aconseguit la "pole" com ja va fer a Albert Park. Malgrat que els Toyota de Trulli i Glock els han complicat la vida, els monoplaces de Brawn GP són, ara per ara, els més ràpids de la graella. El pilot anglès, doncs, es converteix en el gran favorit per endur-se el triomf. 

La sessió, però, ha estat marcada d'inici pel fluix rendiment de les grans escuderies. Felipe Massa ha quedat fora a la Q1 i sortirà setzè, tot i que el seu company, Kimi Räikkönen, ha pogut fer alguna cosa més i començarà des de la setena posició. Molt pitjor els ha anat als McLaren: Lewis Hamilton no ha superat la Q2 i ha aconseguit el dotzè millor temps, i Kovalainen sortirà des de la setena filera.

Un altre pilot amb problemes ha estat Fernando Alonso. L'asturià s'ha classificat per a la Q3 amb penes i treballs, i veient que no podria millorar gaire la resposta del seu Renault ha decidit estalviar benzina i guardar pneumàtics tous i no ha sortit per intentar millorar la seva novena plaça.

La disposició final de l'engraellat ha quedat condicionada per les sancions a Sebastian Vettel i Rubens Barrichello. L'alemany de Red Bull ha acabat tercer, però perd deu posicions per l'accident amb Kubica a Austràlia, i el brasiler, quart, cau fins a la vuitena posició per haver canviat divendres la caixa de canvis.

Això, doncs, deixa Button i Trulli a la primera línia de l'engraellat, seguits de Glock, Rosberg, Webber, Kubica i Räikkönen. L'imperi dels petits ha començat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut