Palma

Jaume Bonet deixa la vaga de fam després de 26 dies de reivindicació del català a les Balears

Vint-i-sis dies després, Jaume Bonet ha decidit abandonar la vaga de fam que ha protagonitzat a favor del català i contra la política lingüística del govern balear del PP. El jubilat mallorquí ha posat aquest dilluns a la nit el punt final a la vaga de fam a causa de l'estat de salut delicat en què l'ha deixat la protesta. Ell mateix ho ha anunciat al "Catalunya vespre" de Catalunya Ràdio. Fa només unes hores, els metges li aconsellaven que fes aquest pas. I l'associació Jubilats per Mallorca també li ha demanat que ho fes. Bonet, de 64 anys, ja té relleu. Un altre membre de Jubilats per Mallorca, Tomeu Amengual, està en vaga de fam des de diumenge.

RedaccióActualitzat
Jaume Bonet ha estat 26 dies sense menjar res, una protesta que l'ha deixat al llit, sense gairebé no poder-se ni moure. Ha estat la seva manera d'aixecar-se contra la política de Juan Ramón Bauzá a les Balears, que, entre altres coses, ha convertit la llengua en un mèrit i no pas en una obligació dels treballadors de la funció pública.

La notícia s'ha sabut només hores després que els metges recomanessin a Bonet que desistís de la protesta, per no empitjorar un estat de salut ja minvat per una acció contundent com aquesta.

El mateix Bonet ha explicat al "Catalunya vespre" que està "una mica cansat" i que ha decidit deixar la vaga després que li ha demanat que ho fes la junta directiva de Jubilats per Mallorca. Aquesta primera nit beurà "aigua amb una mica de suc d'api" i dimarts aigua amb taronja per tornar de mica en mica a la normalitat. Preguntat per les repercussions de la protesta, la resposta ha estat "suposem que haurà servit".

Tomeu Amengual
, un altre membre de Jubilats per Mallorca, que ja estava preparat per agafar-li el testimoni, és ara la cara visible de la vaga de fam pel català a les Balears. El relleu arriba després de la manifestació massiva de diumenge a Palma amb els mateixos objectius que els vaguistes.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut