Espadaler, conversant després de votar a Sant Quirze de Besora. (Foto: ACN)
Espadaler, conversant després de votar a Sant Quirze de Besora. (Foto: ACN)
Sant Quirze de Besora

Interior lliura a la Fiscalia la llista de locals públics oberts pel 9-N

El conseller d'Interior ha explicat que s'ha facilitat la informació per "donar compliment a la instrucció de la Fiscalia, com no podia ser d'una altra manera"

RedaccióActualitzat

La Conselleria d'Interior ha fet arribar a la Fiscalia Superior de Catalunya la llista de locals públics oberts aquest 9-N. Després de votar al municipi osonenc de Sant Quirze de Besora, el conseller Ramon Espadaler ha explicat que s'ha facilitat aquesta informació per "donar compliment a la instrucció de la Fiscalia, com no podia ser de cap altra manera" i que s'està fent "amb tota normalitat".

Espadaler ha afegit que per fer aquesta llista de locals públics han demanat les dades a la Conselleria de Governació. Del total de locals oberts, 1.317, s'han filtrat els que són públics.

La Fiscalia Superior de Catalunya va ordenar aquest dissabte als Mossos d'Esquadra que li proporcionessin una relació dels locals o edificis de titularitat pública que s'utilitzarien com a punt de votació en aquest procés participatiu. També els va demanar que identifiquessin les persones responsables d'haver permès l'accés a aquests locals als delegats de les entitats convocants del 9-N. Els Mossos, però, no estan fent identificacions ni preveuen fer-ne, ni de voluntaris ni de directors d'institut. És el govern català qui s'ha responsabilitzat d'autoritzar l'accés als locals, com ha afirmat el president de la Generalitat, Artur Mas.

D'altra banda, el conseller d'Interior ha convidat els dirigents d'UPyD, que ha presentat un escrit als jutjats demanant que s'ordeni paralitzar la consulta, a passejar-se pels pobles i ciutats de Catalunya per comprovar l'"exercici de civisme" amb el qual s'està duent a terme el procés de participació.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut