Sils

Inaugurada la rehabilitació de l'antiga escola de Vallcanera de Sils, convertida ara en un centre cívic

La rehabilitació de l'antiga escola de Vallcanera, que pertany al municipi de Sils, a la Selva, s'ha inaugurat convertida ara en un centre cívic. L'escola de Vallcanera va funcionar més de quaranta anys, però a partir de la dècada dels setanta va entrar en un fase de degradació progressiva. La rehabilitació de l'edifici ha tingut un cost de 350.000 euros i l'adequació de l'entorn, 300.000. L'obra ha estat subvencionada per la Generalitat de Catalunya i per l'Ajuntament de Sils, i l'Obra Social de Caixa de Girona ha contribuït en el mobiliari del centre.

Actualitzat
La consellera de Salut, Marina Geli, ha assistit a l'acte d'inauguració on ha destacat la importància d'aquesta rehabilitació, ja que d'aquesta manera es "refà la història". Segons ha dit, "qui no es reconcilia amb el seu passat no és capaç d'estar ben afermat al present i de construir el futur". Geli també ha destacat la presència d'una antiga mestra de l'escola de Vallcanera, Caterina Alsina, ja que "tots hem tingut el mestre a les nostres vides que ens ha fet millor i és un signe d'agraïment". A més, la consellera de Salut s'ha mostrat satisfeta que l'antiga escola sigui avui dia un centre cívic, i va destacar que l'edifici es podria anomenar "escola cívica" per unir així el concepte d'escola i de civisme.

El nou centre cívic compta amb una exposició de fotografies i text on s'explica el procés d'escolarització del terme municipal de Sils. S'hi pot veure des de com funcionava l'escola a finals del segle XIX fins a arribar als anys setanta, passant per l'època del franquisme. Engloba diferents èpoques que va viure l'ensenyament a Sils i arreu del territori, i les característiques d'aquesta educació.
Anar al contingut