Barcelona

Iceta afirma que el PSC no sancionarà els militants que participin a la "V" de la Diada

El primer secretari del PSC és partidari de no multar tampoc els militants que participin en actes de Societat Civil Catalana

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que no sancionarà els militants que assisteixin a la "V" de la Diada que organitza l'Assemblea Nacional Catalana i que consisteix a formar una enorme "V" entre la Diagonal i la Gran Via de Barcelona per expressar la voluntat dels catalans de votar el 9-N. 

En una entrevista d'Europa Press, Iceta ha destacat aquest diumenge que, oficialment, la decisió l'ha d'adoptar la comissió executiva del PSC després de l'estiu, però que ell és partidari de mantenir la posició que ja va tenir Pere Navarro, el seu predecessor en el càrrec, amb qui no es va multar els afiliats que van secundar la cadena humana de l'ANC. 

"Qui vulgui manifestar-se ho podrà fer", ha proclamat el dirigent socialista, que ha pronosticat que aquest any, la manifestació sobiranista tindrà un to social més marcat, per la qual cosa ha donat importància a la contribució que volen fer els sindicats en aquesta línia.

"Hi ha una majoria de catalans que saben que així no es pot continuar" i una de les maneres d'expressar les seves ànsies de canvi i renovació és participant en aquesta mobilització, ha dit Iceta. 

El lema de l'ANC, segons Iceta

Per això, ha destacat que el lema que ha elegit l'ANC per a la mobilització d'aquest any, "Aquest és el moment" pot incloure també els partidaris de l'estat del benestar i la Catalunya social. 

"Aquest és el moment de lluitar contra les desigualtats, eradicar la pobresa, dignificar la política, reactivar l'economia" i també d'arribar a un nou acord amb la resta de l'estat, i el PSC estarà amb tots els qui vulguin treballar per complir aquests objectius. 

Tampoc se sancionarà anar a actes de Societat Civil Catalana

De la mateixa manera que Iceta tampoc no vol sancions per als militants que acudeixin a mobilitzacions sobiranistes, tampoc les desitja per a aquells que han participat en actes organitzats per la plataforma Societat Civil Catalana, que s'oposa a la secessió i a la consulta.

Segons Iceta, la grandesa del PSC és que és un partit plural, que hi ha gent molt diversa, i tots comparteixen "un sentiment catalanista molt profund i una voluntat federal amb els pobles d'Espanya".

Finalment, ha conclòs que els socialistes catalans no han de tenir cap complex a l'hora de defensar les seves posicions pel que fa al model d'estat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut