El secretari general d'ICV, Joan Herrera
El secretari general d'ICV, Joan Herrera
Barcelona

Herrera diu a Mas: "Per reivindicar, el que cal és ser coherent"

El líder d'ICV-Verds demana més coherència al president perquè mentre es discuteix si assistirà a la manifestació de l'11-S, ha ajudat a aprovar una llei que permet la intervenció de Catalunya per part de l'estat espanyol. Herrera també creu que ERC no s'hauria d'aliar amb "la pitjor CiU de la història".

RedaccióActualitzat
El secretari general d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Joan Herrera, creu que el govern intenta tapar les seves vergonyes amb un debat que considera estèril sobre si el president, Artur Mas, ha d'assistir o no a la manifestació de l'11-S.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Herrera ha demanat coherència al president del govern. "Per reivindicar, el que cal és ser coherent", ha manifestat Herrera, que ha sentenciat: "Resulta que a finals d'agost demanarem la intervenció de la Generalitat, que deriva de la llei d'estabilitat pressupostària, que va votar CiU, i en paral·lel, reivindicarem... Una incoherència nacional total". Herrera també ha reivindicat "coherència social".

El secretari general dels ecosocialistes també creu que ERC no s'hauria d'aliar amb "la pitjor CiU de la història". "Crec que és una estratègia errònia", ha dit. En aquest sentit, ha afegit que, en tot cas, "les alternatives d'esquerres no les hem de construir des dels partits, sinó que s'ha de fer i construir des de la societat".

Sigui com sigui, Herrera assegura que la seva formació anirà a la manifestació per reivindicar els drets nacionals, socials i territorials del país.

Unes paraules que arriben l'endemà que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, es pronunciés a favor d'assistir a la manifestació de la Diada convocada per l'Assemblea Nacional Catalana i en demanés una assistència massiva.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut