Sant Joan Despí

Hereu minimitza els problemes en l'arrencada de la consulta sobre la Diagonal

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha tret importància als problemes informàtics que hi ha hagut en el primer dia de votacions del referèndum sobre la reforma de la Diagonal. En una entrevista amb Xavier Bosch al programa "Agora", de TV3, Hereu ha afirmat que el sistema "s'ha anat normalitzant" i ha avançat que "diversos milers" de persones ja han votat. També s'ha compromès a respectar "escrupolosament" el resultat del referèndum i ha dit que la manera com es planteja l'opció C -no amb aquest nom, sinó amb la frase "cap de les anteriors"- respon "a un acord de tots els grups". L'alcalde de la capital catalana també ha xifrat en menys de 3 milions d'euros el cost de la consulta.

Actualitzat
Arrencada amb problemes

Preguntat pels problemes informàtics de la primera jornada, Jordi Hereu ha contestat que n'hi ha hagut "en algun punt" però ha afegit que la situació s'ha anat normalitzant i ha conclòs que "veure una cua de persones votant és un magnífic espectacle democràtic". 

L'opció C


L'alcalde de Barcelona, que ha defensat públicament l'opció A (bulevard), ha negat que s'estigui amagant l'opció C, inclosa per exigència de CiU i que suposa els rebuigs a les propostes A i B, sense concretar més. 

"Jo vull negar que nosaltres haguem amagat l'opció C. Aquesta campanya està seguida per una comissió de seguiment que és independent, formada per totes les entitats de Barcelona. Els ciutadans tenen tres grans opcions per decidir. Però sobre la taula hi ha dues propostes. La tercera és una opció però no és una proposta" ha afirmat. I ha matisat que la manera com es planteja aquesta opció C ("Cap de les dues anteriors") va ser un pacte: "Es va acordar amb tots els grups que es diria 'ni una cosa ni l'altra'". 

Hereu ha admès que l'opció C "aglutina diverses sensibilitats" i s'ha compromès a respectar-la si surt escollida en la votació. "Si guanya la C, jo no encarregaré cap projecte. En aquest mandat i en aquesta consulta la C implica no fer res", ha assegurat.

Obres senzilles

L'alcalde de la capital catalana ha llançat un missatge de tranquil·litat sobre l'enrenou que poden suposar les obres. En primer lloc, ha advertit que si no es tira endavant la reforma "els propers anys la Diagonal anirà congestionant-se fins a col·lapsar la resta de l'Eixample" i ha afirmat que les obres de Rodalies, que no tenen data, són "complementàries" amb la reforma". 

En segon lloc, ha subratllat que l'obra de la Diagonal "és molt més senzilla que qualsevol altra obra que fem a Barcelona" perquè es fa en superfície. "A la Diagonal davant de cada façana només tardaríem entre sis i set mesos", ha remarcat. Hereu també ha justificat que fa 3 anys defensés la connexió dels dos extrems de la Diagonal amb metro i ara aposti pel tramvia dient que en 3 anys ha canviat la mobilitat i que cal redistribuir-la. 

El cost 


Respecte de la polèmica pel cost de la campanya, l'alcalde l'ha xifrat en menys de tres milions d'euros. "És una xifra que no arriba als tres milions d'euros. Hi incloc la campanya i tota l'organització de l'esdeveniment. Vam decidir unànimement que faríem una experiència de democràcia electrònica i li he de dir que és una experiència que creiem molt positiva", ha afirmat.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut