Barcelona

Hereu confessa que dilluns al matí no va votar en la consulta per la Diagonal i que ho va fer a la tarda

El misteri sobre si l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va votar dilluns al matí a les Corts en la consulta per la Diagonal o ho va escenificar pels problemes informàtics que hi va haver, ja s'ha resolt. Hereu va dir que sí que havia votat al matí, però ha reconegut que va haver de tornar a votar a la tarda pels problemes informàtics. D'altra banda, al president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, li han assegurat al punt de vot de la Teixonera que no podia votar perquè ja ho havia fet per internet, però ell ho ha negat rotundament. Resulta que algú li havia suplantat la identitat i, finalment, ha pogut votar.

Actualitzat
En una entrevista al programa "l'oracle" de Catalunya Ràdio, l'alcalde de Barcelona ha reconegut que va haver de tornar a votar i s'ha excusat afirmant que no era conscient d'haver enganyat ningú. "Si tingués l'evidència de no haver votat, no hauria dit 'he votat'. Va haver-hi problemes al final de la meva votació. Jo tenia consciència d'haver votat, però dubtes de si el sistema havia registrat o no el meu vot". Com que es va produir un error, "vaig fer la votació a la tarda".

El segon dia de votacions de la consulta sobre la Diagonal han emès el seu vot en la consulta un total de 37.559 barcelonins. Això, sumat als 25.379 que ho van fer durant la primera jornada, fa que, en les dues primeres jornades, hi hagin participat 62.938 persones. La xifra suposa que ha votat el 4,45% dels censats. D'aquests, el 55,34% ho han fet a través d'internet i el 44,65% han escollit fer-ho des dels punts de votació presencial. Si es manté el ritme actual, la consulta de la Diagonal només superaria el llistó del 10% de participació. L'alcalde Hereu, però, n'està satisfet.

El maldecap per al govern és un altre. A peu d'urna costa trobar ciutadans que apostin per la transformació. La segona jornada de la consulta ciutadana sobre el futur de l'avinguda Diagonal de Barcelona ha constatat que els partidaris de l'opció C, és a dir, els que rebutgen les dues opcions de modificació que proposa l'Ajuntament, encapçalen la mobilització al carrer.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut