Gerard Guix s'emporta el Premi de Novel·la Pin i Soler. (Foto: ACN)
Autors guardonats en els Premis Literaris Ciutat de Tarragona (Foto: ACN)
Tarragona

Gerard Guix guanya el 21è Premi Ciutat de Tarragona de Novel·la Pin i Soler

Tarragona ha celebrat aquest dissabte a la nit la seva gran festa de les lletres amb l'entrega dels premis literaris de la ciutat que, per segon any, s'ha celebrat al Teatre Metropol. El 21è Premi de Novel·la Pin i Soler ha estat per a l'obra "Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me", de Gerard Guix, i el Premi Vidal Alcover per a Anna Casassas amb la traducció al català de "La cena de le ceneri", de Giordano Bruno, titulada "El sopar de cendra". La gala d'entrega de premis l'ha presentada l'actriu tarragonina Mercè Vidal.

Actualitzat
L'obra de l'escriptor vigatà Gerard Guix "Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me" està protagonitzada per un noi que es diu igual que l'autor i té alguns punts d'autobiografia. La idea li va sorgir durant una estada a Londres, on va conèixer una noia russa passejant prop del Big Ben. Aquest inici li va donar peu per poder donar forma a la seva novel·la.

La novel·la original que ha traduït Anna Casassas i per la qual ha estat premiada amb el Vidal Alcover, "La cena de le ceneri", és el primer dels sis diàlegs filosòfics del l'autor italià del segle XVI Giordano Bruno.

La nit de les lletres tarragonina també ha premiat altres categories. Laia Alsina, amb el conte "Matí", s'ha emportat el Premi de Narrativa Curta per Internet. El Premi de Cultura Popular Joan Amades ha estat per a Jofre Padullés amb l'obra pedagògica sobre la polèmica tradició dels correbous "Festes amb bous". El Premi de Biografia, Autobiografies, Memòries i Dietaris Rovira i Virgili s'ha atorgat a Susanna Rafart per "Gaspara i jo". I finalment, Montserrat Butxaca ha guanyat el Premi de Poesia Comas i Maduell amb el poemari "Versos de sal".

Els guardons literaris s'han entregat en una gala celebrada al Teatre Metropol de Tarragona que ha consistit en un espectacle de música i versos que ha girat al voltant de l'obra de Joan Maragall i Salvador Espriu.
Anar al contingut