Paris

França vol que el conreu de blat de moro transgènic es prohibeixi a tots els països de la Unió

França vol que el conreu de blat de moro transgènic es prohibeixi a tots els països de la Unió basant-se en un informe que alerta sobre els riscos d'aquest conreu alterat per al medi ambient. A França ja està prohibit i alguns pagesos tenen pèrdues, ja que el blat de moro natural és més vulnerable a les plagues i a la meteorologia.

RedaccióActualitzat
"L'objectiu prioritari de l'agricultura europea ha de ser la qualitat". I, sobre aquesta idea, el govern de París vol que la prohibició de cultivar blat de moro transgènic vigent a França s'estengui a tot Europa. La lluita entre autoritats sanitàries, governs estatals i el poderós grup nord-americà Monsanto va començar el 2008. És des d'aleshores que pagesos com Thierry de Puymaurin no poden plantar-lo. I ell no ho entén, ja que els transgènics són més resistents als paràsits, que, cada any, amenacen una part de la seva collita.

Segons Thierry de Puymaurin, "som víctimes del 20% de pèrdues que tenim per culpa dels paràsits, i, d'això, ens en salvarien els transgènics".

Aquesta setmana, un grup d'ecologistes ha demanat que s'extremin els controls públics, perquè temen que els pagesos utilitzin els transgènics malgrat la prohibició, "sabem que els sacs de llavors estan a punt als centres de distribució, a les cooperatives, i, si els pagesos que hi estan d'acord, les compren i les sembren; després ja no podrem aturar-ne l'expansió."

Fa una setmana, un jutge francès va declarar Monsanto culpable de l'enverinament químic d'un agricultor que feia servir els seus pesticides. Després de 40 casos, per primer cop un pagès guanya una batalla contra Monsanto.

França és el quart exportador mundial de productes agrícoles i per això el seu objectiu de reduir el 50% en 10 anys l'ús de pesticides o lluitar contra els transgènics, per acabar marcant tendència per a tots els pagesos d'Europa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut