Girona

Foment obre parcialment i amb retards l'AVE Girona-Figueres

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, assegura que s'ha fet amb totes les garanties de seguretat

RedaccióActualitzat

Restablerta parcialment la circulació de l'AVE entre Girona i Figueres, interrompuda des del dilluns 29 de setembreS'avança així unes hores al que va dir aquest divendres, que la línia es reobriria diumengeEl secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha assegurat que es fa amb totes les garanties de seguretat.

Primer s'ha fet passar la maquinària de prova per la zona i, progressivament, hi han anat passant els trens. Durant la tarda s'han acumulat retards i alguns dels passatgers encara han ha hagut de fer un part del tram en autobús.

La previsió de pluja per diumenge ha fet accelarar els treballs de neteja. A primera hora del matí de dissabte, els bombers han acabat de treure tota l'aigua del pou de la Devesa. El de Sarrià de Ter ja va quedar buit la nit de divendres.

Aquest mateix dissabte, Adif ha construït un mur provisional, amb 12,5 tones de formigó, en el pou d'atac de l'AVE, el punt per on es va colar l'aigua que va inundar-ho tot.

Els tècnics d'Adif han passat el matí comprovant l'estat de les vies, la catenària, la senyalització o l'activació de les bombes d'aigua.

El secretari d'Estat d'Infraestructures ha anuncia que Adif ha plantejat amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) la construcció d'una canalització entre el rierol de la Pabordia i el riu Güell de Girona que permetrà controlar l'aigua i garantir que no es repeteixi una inundació en la instal·lació d'alta velocitat.

Gómez-Pomar ha convocat un dinar amb l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, per informar-lo de les novetats, però finalment no s'han trobat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut