Madrid

Exteriors desaconsella viatjar a Sierra Leone, Libèria i Guinea pel virus ebola

El virulent brot d'ebola ha fet més de 730 morts en quatre mesos

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Exteriors desaconsella viatjar als països de l'Àfrica occidental més afectats pel brot del virus ebola. El ministeri demana que només es viatgi a Sierra Leone, Libèria i a la República de Guinea per raons d'extrema necessitat.

El govern espanyol recomana endarrerir el viatge a qualsevol dels tres països africans fins que el virus estigui controlat. En cas de no poder ajornar el viatge, el ministeri demana que es contacti amb l'ambaixada d'Espanya a Abidjan o Monròvia.

Per evitar contagis, Exteriors fa unes recomanacions bàsiques com respectar les normes elementals d'higiene, no menjar carn de caça i evitar els llocs amb alta concentració de persones.

Aïllar les zones afectades

El brot del virus ebola ja ha matat més de 730 persones i n'ha infectat més de 1.300, la majoria a la República de Guinea, el país on es va originar ara fa quatre mesos.

Els països més afectats per l'ebola han anunciat que aïllaran les zones frontereres, que és on es concentra el 70% d'infeccions registrades. Els governs de la zona podran també restringir la circulació de persones per evitar que el virus s'estengui.

L'ebola, que s'encomana pel contacte d'òrgans, sang, secrecions o altres fluids corporals, no té tractament ni vacuna. El període d'incubació pot variar entre els dos i els 21 dies.

Fins ara, l'epidèmia més gran del virus s'havia registrat l'any 2000 a Uganda, on van morir unes 170 persones d'un total de més de 400 contagiats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut