Atenes

Els incendis de Grècia estan controlats després de cremar 30.000 hectàrees i 150 cases

Un milers de bombers, soldats i voluntaris continuen treballant per apagar els focs que ja han calcinat 30.000 hectàrees a Grècia, després de tenir-los controlats. A part dels mitjans grecs, en les feines d'extinció també en participen d'espanyols, italians i francesos. Aquests són els pitjors incendis des del 2007, que van provocar 70 morts i van cremar 250.000 hectàrees.

Actualitzat
Els incendis que cremen Grècia des de divendres ja estan controlats i els bombers treballen ara per extingir-los. Aquests focs han calcinat més de 30.000 hectàrees de bosc, 150 habitatges i han obligat milers de persones a fugir de casa seva.

Els incendis deixen també una important polèmica al país sobre la diligència del govern, que ha rebut crítiques des de tots els fronts per la manera com s'ha afrontat aquest episodi.

Els ciutadans afectats asseguren que si els focs s'haguessin atacat de seguida, no s'haurien cremat ni tants arbres ni tantes cases, i comparen la situació amb la viscuda fa dos anys, quan uns devastadors incendis es van cobrar la vida de 65 persones.

De fet, la intervenció de mitjans aeris de diversos països europeus ha estat clau per aturar l'avançament del foc. També hi ha ajudat una millora de les condicions meteorologiques, ja que el vent ha afluixat durant les últimes hores. Les autoritats gregues han obert una investigació per determinar si l'origen dels incendis ha estat obra de piròmans.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut