Brussel·les

Espanya podria demanar el rescat de la banca aquest cap de setmana, segons l'agència Reuters

Segons assegura l'agència Reuters, citant fonts europees, el govern espanyol demanaria el rescat de la banca aquest dissabte a la tarda. L'Eurogrup té prevista una conferència telefònica per discutir-ne els detalls.

RedaccióActualitzat
Espanya avança cap al rescat europeu de la banca. L'accés al fons per recapitalitzar les entitats espanyoles sembla qüestió de dies. Tot i que no hi ha cap calendari oficial, l'agència de notícies Reuters afirma que podria fer-se de forma immediata, aquest mateix cap de setmana.

Segons Reuters, Espanya farà la sol·licitud per accedir al fons de rescat aquest dissabte a la tarda. L'agència, que cita fonts europees i alemanyes, assegura que aquest dissabte hi ha prevista una conferència telefònica de l'Eurogrup i que després es farà la petició de rescat.

Un alt funcionari alemany ha explicat a l'agència que "el govern d'Espanya s'ha adonat de la gravetat del seu problema" i per això ha optat per fer el rescat com abans millor. Aquesta declaració va en la línia del que ha explicat el portaveu d'Afers Econòmics de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, a "El matí de Catalunya Ràdio". Altafaja ha recomanat a Espanya que s'afanyi a demanar el rescat.

Quants diners faran falta?

Les fonts marquen el dia, però no la quantitat. Quants diners necessita la banca espanyola? Això és el que han intentat respondre diverses fonts amb un ball de xifres que va des dels 40.000 als 100.000 milions d'euros.

L'FMI, segons publica l'agència Reuters, calcula que per sanejar balanços caldran 90.000 milions d'euros, dels quals 40.000 els hauria d'injectar Europa i els restants els poden aportar les entitats més solvents. Altres experts estimen que l'ajuda externa haurà de ser molt més elevada i arribar fins als 100.000 milions d'euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut