Madrid

Espanya és el segon país del món i el primer d'Europa en l'ús de xarxes socials

Espanya s'ha convertit en el primer país d'Europa i el segon del món, només després del Brasil, amb major quantitat d'usuaris de xarxes socials a internet, segons ha informat el director general de l'entitat pública Red.es, Sebastian Muriel. Els espanyols són els que fan servir més xarxes socials d'Europa i els segons a escala mundial. Al l'Estat hi ha 24,3 milions d'usuaris, cosa que suposa un 60,5% de la població.

Actualitzat
Segons Muriel, les noves tecnologies de la comunicació i la informació (TIC), han provocat un "canvi sociològic brutal" comparable amb el descobriment de la bombeta d'Edison. El director de Red.es ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció al I Congrés Internacional Menors en les TIC, que concloïa avui a Gijón.

A Espanya hi ha 24,3 milions d'internautes, és a dir, el 60,5% de la població, un nivell molt elevat. Tot i així, la majoria dels usuaris són joves.

Al fòrum s'ha debatut sobre les relacions dels menors respecte a les noves tecnologies. Una de les conclusions a les quals s'ha arribat és que internet és una eina útil per als nens, sempre que se'n faci un ús responsable i sota control per part dels pares per evitar l'accés a continguts perjudicials.

Els experts han coincidit a dir que "no s'ha de demonitzar" la xarxa, ja que "no té ni més ni menys riscos" dels que hi ha fora del món digital. No obstant això, han insistit en la necessitat d'exercir més control per part de les famílies i un esforç coordinat de les administracions i el sector privat per oferir informació als usuaris per evitar riscos.

A les jornades també ha intervingut la primera dama de la República Dominicana, Margarita Cedeño de Fernández, que ha explicat el programa de promoció de les noves tecnologies que s'està aplicant a aquest país centreamericà, que ha permès l'accés a la xarxa al 25% de la població en els darrers deu anys. La representant dominicana ha destacat la importància de la intervenció del sector públic per reduir l'escletxa tecnològica i les diferències social.

Anar al contingut