Bombers en un foc a la localitat russa de Kustaryovka
Bombers treballant en un foc a la localitat russa de Kustaryovka. (Foto: EFE)
Moscou

Es redueix a la meitat la superfície afectada pels incendis a Rússia, entre la qual hi ha zones contaminades per l'accident de Txernòbil

Les autoritats russes confirmen que s'ha reduït a la meitat l'àrea afectada pels incendis. Tot i això, els focs forestals han arrasat zones contaminades per l'accident de la planta nuclear de Txernòbil l'any 1986.

Actualitzat
Mentre que l'àrea afectada pels incendis forestals de Rússia ha disminuït gairebé a la meitat, les autoritats russes han confirmat que els incendis forestals han afectat diverses zones que van patir la contaminació radioactiva de l'accident de la planta nuclear de Txernòbil l'any 1986.

Al centre de la part europea de Rússia s'han registrat incendis forestals en 3.900 hectàrees de terres contaminades per l'accident nuclear, ha informat un portaveu de l'Agència Estatal per la Protecció de Boscos.

El portaveu ha explicat que només a la regió russa de Briansk, fronterera amb Ucraïna i Bielorússia, que és la més afectada per l'accident de Txernòbil, hi ha 28 incendis en un sector de 269 hectàrees.

La delegació russa de l'organització ecologista Greenpeace va advertir de la presència d'incendis en zones contaminades de la regió. Tot i així, el cap sanitari rus, Guennadi Onisxenko, va desmentir aquesta informació en un primer moment.

L'explosió del quart reactor de la planta atòmica de Txernòbil, el 26 d'abril del 1986, va afectar grans superfícies d'Ucraïna, Bielorússia i Rússia.
Anar al contingut