Richmond

Enginyers de la universitat Virginia Tech, als Estats Units, creen un vehicle dissenyat perquè el puguin conduir persones cegues

Enginyers i estudiants de la universitat de Virginia Tech, als Estats Units, han inventat un cotxe pensat perquè el condueixin persones cegues. El vehicle té un sensor al davant, que interpreta l'orografia del terreny i detecta si hi ha cap obstacle. Amb un sistema de veu, transmet la informació al conductor, i la persona cega decideix la ruta. Per tant, no es tracta d'un cotxe automàtic que simplement "transporta" una persona cega, sinó que és aquesta qui en tot moment pot decidir la ruta.

Actualitzat
El vehicle du un sensor que analitza el que hi ha al davant del cotxe, això s'introdueix en un programa informàtic i aquest programa calcula la millor ruta que pot seguir el conductor. El dispositiu funciona com si fos un GPS, però, a més d'interpretar mapes, també detecta els obstacles que hi ha a la carretera.

El cotxe s'ha presentat en unes jornades acadèmiques que organitza l'associació nord-americana de persones cegues. Es tracta d'un prototip, que els experts creuen que, d'aquí a tres anys, pot estar a punt per comercialitzar-se. De tota manera, els enginyers pronostiquen que hi haurà problemes legals i de percepció pública, perquè serà la primera vegada que un cec es podrà posar al volant.
Anar al contingut