Toronto

Enfrontaments entre manifestants contraris a la cimera del G-20 i la policia de Toronto

Més de 480 persones han estat detingudes a Toronto en les últimes hores a causa dels enfrontaments entre els manifestants contraris a la cimera i la policia. Els agents antidisturbis han bloquejat l'accés al Centre de Convencions Metro de Toronto, on es celebra la reunió, amb una gran tanca de 3 metres d'alt i més de 3 quilòmetres de perímetre. S'espera que uns deu mil activistes continuïn protestant pels carrers de la ciutat mentre duri la cimera.

Actualitzat
Almenys dos petits grups de manifestants radicals s'han desplaçat per dins del districte financer de Toronto, on han atacat els aparadors de diverses institucions bancàries, firmes de moda reconegudes i establiments de menjar ràpid, i han cremat dos cotxes policials. El foc ha encès la tanca de seguretat que rodeja el centre de convencions, però els agents l'han pogut extingir de seguida.

Els enfrontaments s'han produït després de diverses hores de marxes pacífiques, quan un fort desplegament policial ha impedit als milers de manifestants acostar-se a les immediacions del centre de convencions de la ciutat.

El Canadà s'ha gastat més d'un milió de dòlars en seguretat per prevenir possibles aldarulls. La policia canadenca no descarta més enfrontaments amb els activistes al llarg del cap de setmana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut