Barcelona

"Enderrock", "Time Out" i "Cupatges", principals revistes guardonades pels premis APPEC 2008

"Enderrock", "Time Out", "Cavall Fort" i "Cupatges" són algunes de les publicacions premiades en la desena edició dels premis que concedeix l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). L'entitat va fer coincidir ahir la celebració del seu vint-i-cinquè aniversari amb el lliurament de la desena edició dels premis, durant la Nit de les Revistes en Català que va tenir lloc a les Drassanes Reials de Barcelona. L'acte va ser presentat pels periodistes Lídia Heredia i Xavier Grasset i presidit pel conseller de Governació, Jordi Ausàs, i el president de l'APPEC, Lluís Gendrau.

Actualitzat
El premi APPEC 2008 a una edició digital el va recollir "Enderrock", com a iniciativa multimèdia a través de les revistes digitals, amb música, clips, enllaços i pàgines interactives. "Time Out" va rebre el guardó de la categoria de nova publicació per ser una aposta empresarial amb català i "unes de les millores guies d'oci d'arreu del món".

L'editorial reconeguda a la Nit de les Revistes, celebrada ahir, va ser Gavarres, escollida pel jurat "per la seva opció editorial consistent a posar al mercat revistes de qualitat que són testimoni d'uns espais, d'una gent, d'uns temps, i alhora són una eina de coneixement, difusió i conservació del territori". En la categoria de publicació, el jurat va premiar "Cupatges", per ser "de referència vinícola, d'interès tant per als professionals com per al públic en general". 

El guardó especial de la junta de l'APPEC va ser per al periodista Vicent Sanchis, que ha estat director del setmanari "El Temps" i del diari "Avui", entre d'altres. El premi dedicat a una personalitat se'l va emportar el cofundador de l'APPEC, Ferran Mascarell.

A la votació popular, realitzada a través d'internet per associats de l'APPEC, l'escollida va ser "Cavall Fort" per ser la revista "més popular" i " la revista infantil de referència". Amb 50 anys d'història, la publiació ha entretingut i educat moltes generacions d'infants de Catalunya.

L'APPEC va néixer l'any 1983 i actualment aplega més de 140 publicacions escrites en llengua catalana de subscripció no gratuïta i de venda al públic de periodicitat diverses i temàtiques variades.




Anar al contingut