Un nen disfressat de Super Mario, personatge de Nintendo que compleix 25 anys. (Foto: Reuters)
Un nen disfressat de Super Mario, personatge de Nintendo que compleix 25 anys. (Foto: Reuters)
Japó

Els videojocs de Super Mario Bros fan 25 anys amb més de 240 milions d'unitats venudes

Un dels personatges més carismàtics i populars del món dels videojocs, Mario Bros, ha fet 25 anys. Aquest lampista, protagonista de les nombroses aventures que ha creat l'empresa Nintendo, arriba al quart de segle amb grans èxits de crítica i públic. La indústria del videojoc passava una decaiguda important quan, el 13 de setembre del 1985, Nintendo va llançar al mercat Super Mario Bros, un títol diferent tant de fons com de forma que va revolucionar-ne el sector. Amb desenes de seqüeles per a diferents plataformes, el personatge que va crear el japonès Shigeru Miyamoto ha venut més de 240 milions d'unitats a tot el món.

Actualitzat
Fa 25 anys Super Mario Bros va definir, sense fomentar la violència ni la competitivitat, el que serien els jocs de plataformes. El sistema de joc era simple: Mario era un lampista que a través d'unes canonades arribava a un món diferent on havia de rescatar una princesa. Aquesta aventura va conquerir més de 40 milions de persones a tot el món i va convertir-ne el protagonista en l'emblema de Nintendo.

El creador del personatge, Shigeru Miyamoto, candidat aquest any al Premi Príncep d'Astúries de comunicació i humanitats, es mostra satisfet amb Mario i no ha deixat que els avenços tecnològics acabin amb les aventures d'aquest lampista. Per aconseguir-ho, ha creat desenes de seqüeles sense deixar de cuidar els detalls dels jocs i ha arribat a moltes generacions.

Passant per totes les consoles de Nintendo, ja siguin portàtils o en 3D, Mario ha anat evolucionant amb tot tipus de videojocs com Super Mario 64 o Super Mario Galaxy. Mario protagonitza actualment 22 històries només per a les consoles actuals de Nintendo: Wii i Nintendo DS.

Mario s'ha convertit en un personatge tan popular que ha protagonitzat una exposició artística a Madrid, "Once upon a time Super Mario", i a Saragossa està previst que tingui un carrer propi en un barri amb tot de carrers dedicats a videojocs.
Anar al contingut