Barcelona

Els veïns de la Barceloneta surten al carrer per protestar contra els apartaments turístics

Els veïns acusen els turistes allotjats en aquests apartaments d'incívics, de fer soroll i de promoure l'anomenat "turisme de borratxera"

RedaccióActualitzat

Els veïns del barri de la Barceloneta han esclatat contra els pisos turístics il·legals i aquesta nit hi ha hagut la primera mobilització important al barri. Uns dos-cents veïns s'han manifestat de manera espontània contra els turistes allotjats en aquests apartaments, als quals acusen d'incívics, de fer soroll i de promoure l'anomenat "turisme de borratxera". Els veïns han anat específicament a alguns dels pisos turístics i s'han encarat amb els inquilins, perquè ja estan cansats del soroll dels joves que estan de festa fins a altes hores o dels que van i vénen de la platja amb senyals evidents d'haver begut.

A la Barceloneta hi ha una setantena d'apartaments turístics registrats, però els veïns calculen que n'hi ha centenars d'il·legals i que ningú controla quants ocupants tenen. 

Les agències immobiliàries que lloguen apartaments turístics són el blanc dels veïns indignats. Diuen que controlen un mercat il·legal d'apartaments a baix preu que atrau el que ells qualifiquen com a "turisme de borratxera". També denuncien que almenys una agència obre fora d'horaris comercials per atendre grups de turistes que arriben durant la nit. 

La Guàrdia Urbana va recomanar tancar aquesta agència per evitar que la situació es tensés encara més, i ara és el districte de Ciutat Vella qui ha de verificar si el tipus de llicència que té l'establiment li permet rebre clients a qualsevol hora del dia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut