Els veïns de Bàscara s'han reunit per consensuar noves accions i mantenir la protesta
Els veïns de Bàscara s'han reunit per consensuar noves accions i mantenir la protesta (Foto: ACN)
Bàscara

Els veïns de Bàscara mantindran de forma indefinida els talls a l'N-II mentre els camions no es derivin per l'AP-7

En una assemblea, han constituït la plataforma Prou Camions N-II i s'ha consensuat un manifest que faran arribar a tots els plens dels municipis per on passa la carretera entre la Jonquera i Sils perquè els donin suport i facin pinya en la seva reivindicació.

RedaccióActualitzat
Els veïns de Bàscara han decidit que mantindran de forma indefinida els talls a la carretera Nacional II mentre el trànsit de camions no es derivi per l'autopista AP-7. En una assemblea celebrada aquest dimecres a la nit, es va constituir la plataforma Prou Camions N-II i es va consensuar un manifest que faran arribar a tots els plens dels municipis per on passa la carretera entre la Jonquera i Sils, a la Selva, perquè els donin suport i facin pinya en la seva reivindicació. També buscaran suport de grups polítics perquè el text s'arribi a debatre al Parlament.

Cada dia, entre les 9 i les 10 del matí, es continuarà tallant la carretera i entre les 7 i les 8 del vespre els veïns faran un ús massiu del pas de vianants que hi ha al poble.

Els veïns de Bàscara no descarten ampliar la seva protesta amb accions sorpresa per pressionar les administracions perquè resolguin el problema. Entre les propostes, fer una marxa lenta de vehicles, penjar pancartes a totes les cases que donen a la carretera, plantar el pessebre vivent al mig de l'N-II o ballar sardanes damunt la calçada. "Que es vegi que no ens cansarem", ha manifestat la portaveu de la plataforma, Eugènia Carbó.

Tot plegat quan fa quatre setmanes que els veïns de Bàscara tallen l'N-II per reclamar que els camions deixin de passar per la carretera i es desviïn per l'autopista després de la mort d'una veïna de la població, víctima d'un accident a Vilamalla.

Uns 30.000 vehicles circulen cada dia per aquesta carretera -una tercera part, camions-, en la qual el risc de patir un accident greu és molt elevat.
Anar al contingut