janquim

Els usuaris del Twitter opinen sobre la data electoral

L'anunci de la data electoral ha activat com era d'esperar les reaccions oficials dels partits polítics. Però gràcies a les xarxes socials, moltes altres persones també hi poden dir la seva. Una primera ullada, per força tan apressada com parcial, posa de relleu que els usuaris més actius a la xarxa catalana no han perdut l'oportunitat per opinar.

Actualitzat
Hi ha uns quants missatges al Twitter que es refereixen a la coincidència de la data electoral amb el partit que enfronta el Barça i el Madrid. El temor principal és que a algú el cridin a la taula deu districte i això li impedeixi veure el futbol, que encara no té l'hora fixada. Així ho reconeixen per exemple Toni Aira i Marc Pallarés, tots dos amb més de 1.200 seguidors al Twitter.

Aprofitant aquests temors, Sergi Sabaté, de l'Esportiu.cat, pregunta què passaria si a algun jugador li toqués per sorteig ser en una taula electoral. En tot cas, aquesta por hauria de quedar fora de joc si es confirma la possibilitat que el partit clàssic d'aquesta tretzena jornada sigui dissabte.

La solució, en tot cas, l'apunta la periodista Sònia Graupera, que als seus més de 1.600 seguidors els fa saber que ella sempre vota per correu. És una idea.

Xavier Vazquez aclareix que si demanes el vot anticipat quedes alliberat del sorteig. Aquesta informació ha estat retiutejada (tuitejada per altres usauris) diversos cops, fent evident que genera interès.

Aniversaris i posicions

D'altres, com el també periodista Vicent Partal, anoten detalls més personals: "M'han xafat l'aniversari", diu, i se suposa que li han fet malbé la celebració perquè al màxim responsable de Vilaweb li tocarà treballar aquell dia, com a molts altres informadors. El politòleg Albert Medran s'ha mostrat en canvi més aviat satisfet de la coincidència entre les eleccions i l'endemà del seu aniversari.

Ara bé, les noves eines no es troben a l'accés només de periodistes i usuaris intensius. Com és raonable, molts polítics ja fa temps que fan servir les xarxes socials per difondre les seves idees. Avui, diversos diputats del PSC i altres simpatitzants socialistes han escampat un text del portaveu del seu grup, Miquel Iceta, en què assegura que "el PSC va a totes".  

Des de l'oposició, com és també comprensible, s'ha aprofitat el coneixement de la data per iniciar un compte enrere que serà força llarg perquè avui tot just es troba en el "menys vuitanta-tres". Així s'hi han animat persones com Roc Fernandez, un dels responsables de comunicació de Convergència, que insisteixen a fer córrer l'etiqueta #començaelcanvi.

Etiqueta més utilitzada

L'anunci de la data ha permès també que ja hi hagi una etiqueta (un "hashtag") que permet buscar tots els missatges relacionats amb el 28 de novembre. La prova d'aquest interès és que al portal Twit.cat l'etiqueta #28N s'ha situat de seguida al primer lloc, és a dir que era la més utilitzada en els missatges dels prop de dos mil usuaris de Twitter que aquest lloc comptabilitza.

Per fi, també hi ha hagut qui s'ha recordat que hi ha anunciada la sortida al carrer del nou diari "Ara", que va fer saber que es trobaria als quioscos per primer cop el dia de les eleccions. Ara ja sabem que aquest nou mitjà sortirà el 28 de novembre.
Anar al contingut