Barcelona

Els treballadors de l'Hospital del Mar accepten treballar més i tenir menys dies de festa

Es tracta del primer conveni col·lectiu en l'àmbit sanitari català signat després de les retallades. Les noves condicions són a canvi de reincorporar bona part dels gairebé 80 treballadors afectats per l'ERO temporal.

RedaccióActualitzat
Els treballadors de l'Hospital del Mar han acceptat treballar més hores i tenir menys dies de vacances. El nou conveni col·lectiu l'han acordat la direcció i el comitè d'empresa del Parc Salut Mar (PSMAR), que inclou aquest centre hospitalari i el de l'Esperança de Barcelona, entre d'altres. Aquestes noves condicions laborals les han acceptat a canvi de reincorporar bona part dels gairebé 80 treballadors afectats per l'ERO temporal.

Es tracta del primer conveni col·lectiu en l'àmbit sanitari català signat després de les retallades, segons ha informat la direcció del Parc Salut Mar. El conveni laboral ha estat aprovat, després d'un any de negociacions, en un referèndum pel 95% dels treballadors, amb 1.791 vots a favor i 96 en contra.

En un comunicat, els responsables de Parc Salut Mar han subratllat que "per tancar aquest pacte les dues parts han renunciat a diferents pretensions, han fet un important exercici de responsabilitat dirigit a garantir la sostenibilitat econòmica de l'organització, procurant ocasionar el menor perjudici als professionals i amb l'horitzó compartit de preservar els màxims llocs de feina i de millorar la productivitat".

El conveni laboral preveu, entre d'altres coses, un augment de la jornada laboral de 1.624 a 1.660 hores anuals, la reducció de dies de vacances i la supressió d'algunes millores socials. També incorpora el concepte de retribució variable vinculat a l'objectiu de l'equilibri pressupostari de l'organització i preveu la creació de tres comissions tècniques de treball "amb la finalitat d'avançar en la millora de les condicions laborals".

En aquest sentit, destaca la creació d'una comissió de l'àrea mèdica pensada com un espai de diàleg per tractar les condicions laborals d'aquest col·lectiu (guàrdies, carrera professional, etc) i també la seva participació en la gestió clínica.

La gerent del PSMAR, Olga Pané, ha afirmat: "Estem satisfets amb l'acord, perquè, com jo dic, el millor acord és l'acord possible, i aquest ho era". La situació laboral del PSMAR ha estat bastant peculiar els últims 3 anys, ja que es tracta del primer organisme públic que es va veure obligat a presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO), com a part d'un paquet de mesures per fer front als reajustaments pressupostaris.

El Parc de Salut Mar és un consorci sanitari públic format per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona que gestiona els hospitals del Mar, Esperança, Centre Fòrum i Emili Mira, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i les escoles d'infermeria i de formació professional sanitària.
Anar al contingut