Barcelona

Els sindicats xifren en un 70% el seguiment del primer dia de vaga del servei d'ambulàncies

El servei d'ambulàncies enceta aquest dimecres el segon dels quatre dies de vaga contra les retallades del govern. Els sindicats protestaran fins divendres contra la reducció de 935 hores diàries de cobertura d'ambulàncies a tot Catalunya. Això, alerten, comportarà un augment del temps de resposta, que serà d'entre 20 i 50 minuts i disminuirà la qualitat del servei. Aquestes retallades comportaran també una reducció de personal i l'empitjorament de les condicions laborals. Segons els sindicats, el primer dia de protestes ha tingut un seguiment del 70%.

Actualitzat
L'aturada no afecta els serveis d'urgència ni el transport dels malalts que han de fer diàlisi o sotmetre's a tractaments oncològics, perquè en aquest cas els serveis mínims són del 100%. El que ha quedat més afectat per la protesta és el transport de persones que fan rehabilitació o que es traslladen de centre per sotmetre's a proves diagnòstiques.

Des de la UGT, el seu portaveu, Lluís Pérez, ha remarcat que la vaga "no és una reivindicació només laboral. Aquesta retallada de la conselleria comportaria uns 500 acomiadaments al sector. Evidentment, estem defensant els drets del treballadors, però a la vegada som usuaris i també estem reivindicant el dret de l'usuari a la salut i la vida".

El Departament de Salut ha denunciat aquest dimarts actes vandàlics contra ambulàncies com ara punxades de rodes i pintades. A més, assegura que han rebut diverses trucades alertant de falses emergències.

La vaga està convocada fins divendres, però si no s'acosten les posicions amb el departament, els sindicats amenacen amb una aturada indefinida a partir de l'agost.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut