Barcelona

Els preus del lloguer pugen un 3% i se situen un punt per sobre de l'IPC

Els pisos de lloguer són ara un 3% més cars que fa un any. Aquesta és l'última dada del mes de maig, que situa l'increment d'aquest any en un 2,7%, al voltant d'un punt per sobre de la inflació. Tot i això, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, els preus han caigut dues dècimes respecte a l'abril i el govern espanyol continua decidit a continuar apostant pel lloguer.

Actualitzat
Malgrat que l'increment acumulat dels preus del lloguer el 2007 supera en gairebé un punt el de l'IPC general, el Ministeri d'Habitatge continua apostant per donar un impuls al mercat del lloguer amb l'objectiu d'assolir equiparar-lo al de compra. Amb aquest objectiu, prepara una estadística, que previsiblement farà pública el pròxim 27 de juny, en què oferirà informació sobre preus, tipologies i el parc d'habitatges en lloguer a Espanya.

Mantenir un pis és més car

El que puja i, amb diferència, és el cost de mantenir un habitatge. Un 5,1% és l’increment que ha experimentat respecte a l’any passat aquest indicador que inclou el conjunt de despeses relacionades amb el pis (lloguer, conservació de materials i serveis, distribució de l'aigua, clavegueram, recollida d'escombraries i altres serveis). A Catalunya només aquest any ja s’ha experimentat un augment del 3,4%, per darrere de Madrid, Astúries, el País Valencià i les Canàries.
Anar al contingut