Barcelona

Els pressupostos del 2014 inclouran una partida per adquirir urnes per a la consulta

Ho ha anunciat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" la vicepresidenta Joana Ortega. El cost d'aquesta partida encara no s'ha calculat, però el referent són les eleccions del 2012, amb unes despeses de més de 25 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
El govern inclourà en els pressupostos de l'any que ve una partida per cobrir les despeses que comportarà la convocatòria de la consulta. Així ho ha avançat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" la vicepresidenta Joana Ortega, que es reunirà primer amb la unitat de processos electorals per determinar la infraestructura que caldrà.

"Haurem de fer un concurs per poder-nos dotar del material necessari: cabines, urnes, etc. És a dir, material que fins ara ens deixava l'Estat. Com a govern ho hem de preveure. Per tant, jo demanaré una partida pel departament per cobrir aquestes despeses que es puguin generar. Hem d'actuar pas a pas, sense presses, però hem de tenir les coses preparades i sobretot fer-les bé", ha explicat Ortega.

Més de 25 milions d'euros

El cost d'aquesta partida encara no s'ha calculat, però el referent són les eleccions del 2012, amb unes despeses de més de 25 milions d'euros. Això incloïa el sistema informàtic, de transmissió de dades i recompte de vots, les gratificacions i dietes al personal de l'administració i membres de meses, la seguretat, la subvenció als partits i l'enviament de propaganda electoral i de paperetes i sobres. Aquestes trameses les feia Correus, però, davant la possibilitat que no vulgui col·laborar en una consulta, Governació estudia recórrer a altres mitjans. Això incrementarà el cost.

L'informe que va lliurar el Consell Assessor per a la Transició Nacional el juliol ja alertava d'un escenari en què l'Estat no cedeixi les urnes. I recomanava al govern que, de forma urgent, comencés a dissenyar un programa d'abastiment de material electoral.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut