Madrid

Els òrgans de direcció dels sindicats donen suport al pacte social però insisteixen en la lluita contra la reforma laboral

Tant UGT com CCOO han ratificat aquest dimarts el principi d'Acord Econòmic i Social assolit entre el govern espanyol i els interlocutors socials, tot i que han insistit que mantenen el contenciós contra la reforma laboral que impulsa el govern. El Comitè Confederal Extraordinari de la UGT ha aprovat el principi d'acord per unanimitat, mentre que el Consell Confederal de CCOO també ha decidit subscriure l'acord amb 164 vots a favor (el 90,3%), 17 en contra i una abstenció. Després de l'aval dels sindicats i les patronals CEOE i Cepyme, l'acord anticrisi se signarà aquest dimecres al migdia a La Moncloa.

Actualitzat
Els secretaris generals de CCOO i la UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, han anunciat que els òrgans de direcció dels dos sindicats han donat llum verda al pacte social i econòmic amb el govern espanyol, però han assegurat que aquest acord "no suposa en cap cas" apartar "la discrepància" que mantenen amb l'executiu respecte a la reforma laboral.

En roda de premsa, Méndez ha explicat que en la signatura de l'acord s'ha degut al contingut, "al qual valia la pena donar suport", i al context general de crisi econòmica, "que ha pesat molt". És per això que els sindicats han demanat als partits polítics que se sumin a aquest pacte, ja que "és fonamental remar tots en la mateixa direcció".

Pel secretari general de CCOO, és "un gran acord" que inclou un important pacte sobre les pensions, mentre que Méndez ha destacat el canvi de posició del govern de Rodríguez Zapatero, que ha passat "d'intentar imposar una edat obligatòria i exclusiva de jubilació a un interval d'edats".

Es manté l'oposició a la reforma laboral

El líder de la UGT ha insistit que la reforma laboral s'ha de retirar perquè és "inútil" i està provocant "problemes" en el mercat de treball. Fernández Toxo, per la seva banda, també ha advertit que aquest acord "no impedirà que seguim reclamant que els sis milions de pensionistes que han vist congelades les seves pensions recuperin el seu poder adquisitiu".

Els sindicats mantindran la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra la reforma, amb l'objectiu de "corregir aquest error del govern".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut