Imatge de les portes de l'hospital Clínic de Barcelona
Porta d'accés a l'hospital Clínic de Barcelona
Barcelona

Els metges valoren l'Hospital Clínic de Barcelona com el millor de l'Estat

Un estudi realitzat per l'OCU a gairebé 300 metges de tot l'Estat sobre la qualitat de l'atenció hospitalària a pacients greus ha situat el Clínic de Barcelona com el millor hospital de l'Estat en 6 de les 13 categories possibles.

RedaccióActualitzat
L'enquesta, realitzada a 280 metges especialistes, ha demostrat que Madrid i Barcelona tenen els hospitals amb més bona reputació entre els especialistes, molt per sobre d'altres municipis espanyols. Una prova d'això és el fet que dues de les deu primeres posicions estan ocupades pels hospitals universitaris Vall d'Hebron, també a Barcelona, i La Paz, a Madrid.

Algunes de les categories que han analitzat els metges, que valoraven les millors atencions sanitàries a pacients amb problemes de salut greus, són nefrologia, cardiologia, pedriatria o neurologia.

L'OCU ha demanat, arran dels resultats, que hi hagi una major transparència respecte als nivells de qualitat de l'assistència sanitària rebuda als hospitals, i animar les administracions a seguir apostant per una atenció sanitària de qualitat.

En l'especialitat oncològica, l'Institut Català d'Oncologia està en tercer lloc. En ginecologia, l'Institut Universitari Dexeus és el primer. En Urologia, la Fundació Puigvert es troba en la primera posició. En Pediatria, l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat està en quart lloc.
Anar al contingut