Barcelona

Els investigadors esperen curar la diabetis tipus 1 en els pròxims deu anys

Investigadors de tot el món debaten a Barcelona noves vies de recerca per aconseguir que la diabetis del tipus 1 es pugui curar en els pròxims 10 anys. Segons els experts, el futur de les investigacions passa, per exemple, per l'ús de cèl·lules mare. Al món hi ha actualment 300 milions de persones amb diabetis.

Actualitzat
Els principals experts del món de la diabetis estan reunits a Barcelona amb un gran objectiu: treballar per curar la diabetis tipus 1 a la pròxima dècada.

Segons els especialistes, el futur de la recerca passa per teràpies innovadores com l'ús de cèl·lules mare. Els experts consideren que la investigació en noves teràpies com la genètica o la medicina regenerativa els fan ser optimistes per trobar una cura a la diabetis tipus 1.

El president de l'Associació Europea per l'Estudi de la Diabetis, Ulf Smith, ha explicat que estan veient canvis prometedors que "podrien indicar que alguna cosa passarà en la pròxima dècada en el sentit de trobar maneres per tractar la malaltia i, a la llarga i si tot va bé, curar-la".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut