La Generalitat vol avaluar els seus funcionaris per compliment d'objectius.
Els funcionaris catalans avaluats per objectius.
Barcelona

Els funcionaris catalans hauran de complir els objectius i passar una avaluació si volen mantenir la plaça

El Pla de Reforma de l'Administració catalana preveu avaluar cada any si els funcionaris assoleixen els objectius del seu lloc de treball

RedaccióActualitzat

La Generalitat sotmetrà els seus funcionaris a una avaluació continuada sobre el compliment dels objectius que fixarà per a cada lloc de treball.

Ho ha anunciat Meritxell Masó, secretària d'Administració i Funció Pública, encarregada de desenvolupar el Pla de Reforma de l'administració de la Generalitat, en declaracions al programa el Suplement de Catalunya Ràdio.

"Hi haurà uns objectius a complir i es farà una avaluació sistemàtica, és a dir, no una vegada cada 10 o 20 anys, sino cada any o cada dos, segons el lloc de treball."

L'executiu català vol introduir en l'administració un nou sistema de treball basat en objectius, amb menys escales dels funcionaris i més professionalitzades. Hi haurà un nou sistema d'avaluació professional de la feina dels empleats que afectarà "no només el sistema retributiu, sinó també la promoció i carrera professional" dels funcionaris.

En qualsevol cas, el pla no preveu cap acomiadament ni ningú perdrà la seva condició de funcionari, però sí que es preveuen rebaixes en l'escala laboral en el cas dels treballadors públics que no assoleixin els objectius fixats.

Sindicats en contra

Per la seva banda, el secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Joan Carles Gallego, entén que abans de parlar d'objectius, cal que els funcionaris cobrin el que els pertoca. En resposta a les declaracions de Meritxell Masó, Gallego ha reclamat la paga extraordinària que els funcionaris catalans no cobren des de fa tres anys:

"Primer has de pagar bé els funcionaris. Ahir mateix, el conseller Mas-Colell va tornar a dir que aquest any els funcionaris es tornaran a quedar sense paga doble. Fa 3 anys va dir que era una mesura només per aquell exercici, i cada any hi ha anat afegint un any més."

 

Anar al contingut