Barcelona

Els cementiris pressionen per quedar-se en exclusiva amb el negoci de les cendres

Els cementiris pressionen per quedar-se amb tot el negoci de la mort, ara que el 40 per cent dels difunts s'incineren. Demanen que es reguli la gestió de les cendres i cada cop ofereixen més serveis. Les empreses funeràries confien que, amb el suport de les administracions, la llei pot estar enllestida en el termini de dos anys.

Redacció / TVCActualitzat

Els cementiris pressionen per quedar-se amb tot el negoci de la mort, ara que el 40 per cent dels difunts s'incineren. Demanen que es reguli la gestió de les cendres i cada cop ofereixen més serveis.

Moltes persones han seguit la tradició que marca l'1 de novembre i, sobretot, el Dia dels Difunts, per recordar aquells que ja no hi són. Els cementiris catalans s'han omplert de color amb les flors que hi han portat milers de persones que han netejat els nínxols abans de deixar-hi les flors. A la majoria de cementiris han ampliat horaris i s'ha reforçat el transport públic. La tradició està arrelada, i Tots Sants es manté com una data assenyalada als calendaris familiars.

Els cementiris volen l'exclusiva del negoci de les cendres

Coincidint amb aquesta festivitat, els cementiris han reclamat una normativa que els cedeixi en exclusivitat la gestió de les cendres dels difunts que s'incineren. Actualment, un 40 per cent dels finats o les seves famílies opten per aquesta pràctica.

Cada cop és més freqüent que els familiars enterrin les cendres del difunt no pas en una tomba o en un nínxol, sinó al peu d'un arbre, al mig del bosc, a un lloc tranquil, però identificable. També és habitual llençar-les al mar. Les empreses funeràries asseguren que cal posar ordre perquè les incineracions han augmentat molt i perquè, tot i l'aparició de les urnes biodegradables, la pràctica de llençar les cendres al mar o als espais naturals no fa sinó augmentar els riscos mediambientals.

Amb el suport de les administracions, les funeràries asseguren que la llei pot estar enllestida en el termini de dos anys.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut