Vilafranca del Penedès

Els castellers de Vilafranca carreguen i descarreguen per primer cop a la seva història el 3 de 10 amb folre i manilles

Sant Fèlix d'alt nivell. Els castellers de Vilafranca han completat per primera vegada en la seva història una construcció que no es veia des de fa una dècada: el 3 de 10 amb folre i manilles. La Jove Xiquets de Valls ha aixecat el seu primer gamma extra de la temporada descarregant la "super catedral". I bones actuacions de la Vella Xiquets de Valls i dels Minyons de Terrassa.

RedaccióActualitzat
La Diada de Sant Fèlix s'ha fet esperar, ha començat amb tres quarts d'hora de retard, però l'espera ha merescut la pena perquè s'ha viscut una jornada castellera de gran nivell. La colla local, els castellers de Vilafranca, han acomplert una de les seves fites més desitjades: carregar i descarregar el tres de deu amb folre i manilles per primer cop a la seva història. Les altres colles, la Vella i Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa, també han fet bones actuacions.

Els castellers de Vilafranca van ser els primers a carregar el 3 de 10 amb folre i manilles l'any 1998, però des de llavors només els Minyons de Terrassa l'havien aconseguit descarregar dues vegades, l'última fa 10 anys. Avui els verds han trencat el malefici. Han tocat el cel i ho han fet a casa seva amb una plaça absolutament plena.

L'actuació dels Verds ha estat estel·lar i no només per aquesta construcció. En les diferents rondes han aconseguit quatre castells de gamma extra: un quatre de nou amb folre i agulla; un quatre de nou net i han tancat amb un pilar de vuit amb folre i manilles. Probablement la millor actuació de la història dels castells.

Destaca també l'actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls, que ha aixecat aquest divendres el seu primer gamma extra de la temporada en aconseguir descarregar el cinc de nou amb folre, el conegut popularment com la "super catedral". És la cinquena vegada que aconsegueixen culminar aquesta construcció, que s'ha fet una trentena de vegades a la història.
 
La Diada de Sant Fèlix també ha vibrat amb altres castells com els tres de nou amb folre dels Minyons de Terrassa i de la Colla Vella de Valls, que també ha carregat la torre de nou amb folre i manilles i el pilar de vuit amb folre i manilles.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut