Barcelona

Els botiguers denuncien que els polítics aigualeixen les ganes de consumir de la gent amb anuncis de crisi

Als botiguers no els agraden els missatges que arriben des de la classe política en el sentit que estem entrant en una crisi econòmica. Així, com a mínim, s'ha expressat el president de l'Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya, Jordi Vilaprinyó, que considera que la situació econòmica actual és molt millor del que s'esforcen a dir alguns polítics. Aquest primer diumenge de rebaixes d'hivern és un dels festius del 2008 en què els comerços estan autoritzats a obrir, i les grans superfícies ja han valorat com "altíssima" l'afluència de compradors.

Actualitzat

En declaracions a Catalunya Ràdio, Vilaprinyó ha afirmat que aquest tipus de missatges els perjudica. A més, considera que parlar d'una hipotètica crisi no s'ajusta a la veritat.

Vilaprinyó ha afegit que la primera setmana de rebaixes ha anat molt bé, amb una afluència de consumidors massiva.

Vilaprinyó és el nou president de l'Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya, en substitució d'Esteve Canteria. Vilaprinyó, fins ara president de la Unió de Botiguers de Molins de Rei, va ser elegit divendres passat amb un 70% dels vots. En la votació es va imposar a Rafael Jariod, tresorer de la Unió de Botiguers de Sant Sadurní d'Anoia, i Jordi Rotllan, president de Figueres Comerç.

5% més de vendes

Aquest diumenge, coincidint amb les rebaixes d'hivern, era el primer festiu en què els comerços estaven autoritzats a obrir portes.  El nombre de compradors que ha decicit anar a les grans superfícies satisfà, i molt, l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució a Catalunya (ANGED).

Segons l'agrupació, aquest cap de setmana es tanca amb una "altíssima afluència" i amb un augment de les vendes d'un 5% respecte al mateix període de l'any passat.

Anar al contingut