Pequin

Els bars de Pequín no atendran negres ni mongols durant els Jocs Olímpics

Les autoritats xineses continuen difonent pautes de conducta a la població per atendre la massiva arribada de forans a Pequín de cara als Jocs Olímpics. L'última ordre s'adreça als propietaris dels bars i dels locals on s'organitzen balls: els han demanat que no hi deixin entrar ni negres ni mongols. Als primers els relacionen amb la droga, i a les dones dels segons, amb la prostitució. La prohibició ha començat a circular per correu electrònic fora de les fronteres xineses. Les autoritats del país també han repartit entre la població manuals de com actuar en cas d'un atac terrorista.

Actualitzat

Pequín està prenent mesures per evitar atacs terroristes i està repartint manuals amb indicacions de com actuar en cas de trobar-se davant d'una situació d'aquest tipus.

El manual dóna instruccions com "quan t'adonis d'alguna cosa sospitosa, primer comprova-la, després escolta-la i després olora-la, però evita tocar-la" i descriu fins a 39 amenaces potencials diferents, entre les quals hi ha explosions, incendis, tirotejos, segrestos i, fins i tot, atacs químics, biològics i nuclears. En cas que segrestin un ciutadà li recomanen que s'afanyi a "amagar els seus telèfons mòbils".

Les forces de seguretat xineses asseguren que darrerament han desarticulat cinc cèl·lules suposadament terroristes i han detingut 82 persones.

El corresponsal de TV3 a Pequín, Sergi Vicente, contextualitza aquesta informació...

Anar al contingut