Estació Espacial Internacional

Els astronautes de l'Estació Espacial Internacional ja poden utilitzar el Twitter des de l'espai

Els astronautes de l'Estació Espacial Internacional estan d'estrena. Des d'aquest divendres, la tripulació ja està fent servir internet i eines interactives com el Twitter sense la intermediació del personal de la NASA a la Terra. Fins ara, els astronautes no tenien accés directe a internet des de l'espai. Però una millora en els sistemes de l'estació, que els permet connectar-se remotament a la xarxa, ha canviat aquest aïllament en les comunicacions. Per exemple, en el cas del Twitter, els astronautes havien de transmetre els seus missatges al centre de control de la Terra, des d'on els tècnics de suport els penjaven al seu compte. http://twitter.com/NASA_Astronauts

Actualitzat
Els cinc membres de l'expedició número 22 de la NASA a l'Estació Espacial Internacional tenen des d'ara accés directe i personal a internet, gràcies a una millora de les connexions que s'ha fet aquesta setmana.

La nova xarxa d'àrea local, anomenada Crew Support LAN, amb què compten des d'ara els astronautes aprofita les connexions existents entre l'estació i el centre de control de la NASA perquè puguin navegar per internet i fer servir les diferents eines de participació de la xarxa, com el Twitter.

Durant els moments en què l'estació tingui comunicació amb la NASA fent servir transmissions per satèl·lit, la tripulació tindrà accés remot a internet a través d'un ordinador del centre de control a la Terra.

En una entrada d'aquest divendres a la pàgina del Twitter dels astronautes des de l'espai, l'enginyer de vol TJ Creamer ha publicat el primer missatge sense l'ajuda del personal de Terra, on es pot llegir: "Hola Twitterverse! Estem EN DIRECTE twitejant des de l'Estació Espacial Internacional –el primer tweet en directe des de l'espai!".

Fins ara, els astronautes havien d'enviar els seus "tweets" al centre de control de la missió a la Terra, des d'on el personal de suport els publicava en el compte del Twitter dels astronautes.

La NASA ha informat que el nou sistema també representarà una millora de la qualitat de vida dels tripulants durant missions de llarga durada, en permetre que puguin navegar per internet i establir  comunicacions personals.
Anar al contingut