València

Els alumnes valencians estudiaran Educació per a la Ciutadania en anglès

El govern valencià del PP ha presentat aquest dimecres el decret que regula l'assignatura Educació per a la Ciutadania a partir del curs que ve al segon curs de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO). L'executiu de Francisco Camps vol que Educació per a la Ciutadania s'imparteixi en anglès a les aules. Els alumnes que vulguin objectar ho podran fer, però s'hauran d'acollir a l'opció B, tal com ha explicat en roda de premsa el conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora. Aquesta opció significarà poder fer la controvertida assignatura des de casa a partir d'un treball trimestral, consensuat amb les famílies, però també en anglès.

Actualitzat

El decret sobre Educació per a la Ciutadania que ha presentat aquest dimecres el govern valencià del Partit Popular ofereix als alumnes dues possibilitats. L'opció A, estudiar a l'institut l'assignatura en anglès . I l'opció B, estudiar l'assignatura des de casa, amb un treball trimestral. El contingut del treball s'elegirà amb el consentiment de cada família, haurà d'estar relacionat amb la matèria de l'assignatura i també es farà en anglès.

El conseller valencià d'Educació, Alejandro Font de Mora, ha assegurat que l'opció B garantirà a les famílies "un control total sobre el procés formatiu" en aquesta matèria.

Uns 3.500 estudiants del País Valencià s'han registrat com a objectors d'Educació per a la Ciutadania.

Els partits de l'oposició de l'executiu de Francisco Camps i els sindicats ja han demanat que es retiri el decret perquè consideren que és il·legal.

Anar al contingut