Madrid

Els advocats de Bárcenas renuncien a la seva defensa

Miguel Bajo i Alfonso Trallero, els lletrats que s'encarreguen de la defensa de l'extresorer del PP, al·leguen "discrepàncies professionals" en el moment de presentar la seva renúncia.

RedaccióActualitzat
Els advocats de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, Miguel Bajo i Alfonso Trallero, han renunciat a la seva defensa. Ho han fet per "discrepàncies professionals", segons ha explicat el mateix Trallero.

El lletrat ha presentat aquest dilluns al matí l'escrit de renúncia a la defensa de Bárcenas al Jutjat d'Instrucció 5 de l'Audiència Nacional que instrueix el "cas Gürtel", i també, en una peça separada d'aquest mateix assumpte, els papers manuscrits atribuïts a Bárcenas sobre la suposada comptabilitat B en el PP.

Abans de presentar l'escrit, Trallero ha anat a la presó de Soto del Real, on s'està Bárcenas ingressat des de fa dotze dies, per comunicar-li personalment la renúncia.

La renúncia ha tingut lloc després que aquest cap de setmana Pedro J. Ramírez, director del diari "El Mundo", publiqués l'article "Cuatro horas con Bárcenas" en què afirma que l'extresorer li va confessar la seva participació en el finançament il·legal del PP durant una conversa. En la mateixa peça, s'incloïa l'amenaça de Bárcenas que disposa de prou documentació per fer caure l'actual govern de Mariano Rajoy.

El mateix diari "El Mundo" ha anunciat aquest dilluns que ha entregat a l'Audiència Nacional un "important document original" dels anomenats "papers de Bárcenas" en què es poden observar "diverses anotacions comptables". El diari publicarà el document aquest dimarts. Es tracta d'un full manuscrit per l'extresorer del PP i seria el primer original de què disposen els jutges que investiguen aquest cas.

El nom del nou advocat de l'extresorer del PP se sabrà aquest dimarts, segons ha explicat als periodistes el també advocat i expresident de l'ONCE, Miguel Durán. Aquest lletrat, que també va defensar el número dos del "cas Gürtel", Pablo Crespo, ha anat a visitar Bárcenas a la presó de Soto del Real aquest dilluns a la tarda.

Durán no ha revelat res del que ha parlat amb Bárcenas i s'ha limitat a desmentir que fos ell qui assumís la defensa d'ara en endavant. En aquest sentit, ha dit que Bárcenas no li ho ha ofert i, encara que ho hagués fet tampoc, no podria, perquè ja porta la defensa de Crespo.

Amb tot, Bárcenas ja sap qui el representarà. Durán ha afirmat que l'extresorer li ha dit el nom del nou advocat i s'ha limitat a assegurar que es tracta d'un lletrat "amb una llarga carrera judicial" i "d'enorme solvència".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut