Un contenidor crema davant de dos mossos al centre de Barcelona el 29-M. (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu dels aldarulls del 29-M a Barcelona (Foto: Reuters)
Barcelona / Tarragona

Els Mossos detenen cinc joves més pels aldarulls del 29-M a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc joves més per haver participat, presumptament, en incidents ocorreguts durant la vaga general el 29 de març passat. Als quatre detinguts dimarts al matí a Barcelona se n'afegeix un altre arrestat a la tarda, a Tarragona, pel aldarulls de la jornada de vaga general a la capital catalana. Segons la policia, dos d'aquests detinguts estan acusats d'haver agredit un treballador de l'estació de Sants, i, els altres tres, d'haver provocat danys a la seu de Foment del Treball. Tres dels arrestats estan acusats de pertinença a grup criminal per haver actuat de forma organitzada i conjunta en els aldarulls, cosa que no havia passat mai fins ara en la investigació policial del 29-M.

RedaccióActualitzat
Dos dels detinguts són estudiants i membres del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, un altre és col·laborador del setmanari La Directa i un altre forma part del moviment okupa Can Vies. Un centenar de persones s'han concentrat a les 5 de la tarda davant la comissaria de les Corts per demanar que alliberin aquests detinguts. Durant la protesta s'ha tallat la Travessera de les Corts i s'ha mostrat una pancarta amb el lema "Llibertat estudiants detinguts. Si la repressió no s'atura, nosaltres tampoc".

La Policia catalana ha confirmat que s'han detingut cinc persones presumptament relacionades amb els incidents del 29-M a Barcelona. Es tracta de 5 nois d'entre 20 i 25 anys, tots de nacionalitat espanyola.

Jorge M.C. i Rubén M.M. estan acusats d'haver agredit un treballador de l'estació de Sants. Segons els Mossos, el primer li hauria donat un fort cop de peu a l'esquena i el segon li hauria buidat a sobre un extintor. Aquest últim també seria l'autor de l'agressió al propietari d'un taller mecànic del carrer Tarragona, que va patir una preforació de timpà i cremades al coll. I és l'únic dels detinguts que té antecedents policials, per una presumpta agressió a un parlamentari en el bloqueig del 15 de juny del 2011.

Ignacio P.A., Jordi A.D. i el detingut a Tarragona, Víctor P.C., haurien causat danys a Foment del Treball i en una oficina del BBVA a la Via Laietana.

Amb aquests 5, ja són 954 els detinguts per violència urbana el 29-M arreu de Catalunya.
Anar al contingut